Skip to main content

Neurobotix

NeuroBotix s-a format în vara anului 2019, când 7 studenți pasionați de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” București (CNMV) au decis să-și creeze propria echipă de robotică.

Acesta este primul sezon pentru echipa Neurobotix, dar nu și pentru toți membrii acesteia. Unii membri actuali ai echipei sunt foști membri ai altor echipe care există deja în CNMV. Cu 16 membri și 3 mentori, această echipă urmează să își înceapă călătoria în lumea FIRST ca echipa RO187.

Scopul principal în acest sezon este atragerea de studenți cât mai pasionați de activitățile STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) pentru a crea o echipă care va construi o atmosferă de „gracious professionalism” și competitivă în spiritul FIRST.

Echipa noastră constituie din 3 departamente: cel de programare, cel de inginerie și cel de marketing. Departamentul de programare este responsabil de programarea robotului ( în limbajul Java ), iar cel de inginerie se ocupă de proiectarea și asamblarea pieselor și mecanismelor. Departamentul de marketing are rol principal promovarea echipei și organizarea de evenimente.

Instagramul echipei: https://www.instagram.com/ftc_neurobotix/

Profesori mentori: dl. Surdu Mihai și dl. Petriceanu

Qube

Site: https://www.quberobotics.ro/
Facebook: QUBE.
Instagram: @therealqube

Echipa QUBE. reprezintă Colegiul Național „Mihai Viteazul” București, instituție de învățământ cu prestigiu în România, la competiția de robotică FIRST Tech Challenge. FTC este una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume în care elevii sunt provocați să construiască roboți după tema stabilită de FIRST International.

QUBE. a participat pentru prima dată la această competiție în sezonul 2016-2017, la prima ediție BRD FIRST Tech Challenge România. Echipa a obținut victorii în toate meciurile de calificare, astfel ajungând prima plasată în clasament cu număr maxim de puncte de calificare. Timp de 3 sezoane aceasta și-a menținut poziția de top. Așadar, QUBE. a devenit singura echipă din cele peste 150 de echipe românești care a jucat finala mare a competiției de la înființare, până în prezent. Mai mult, victoria din sezonul 2017-2018 contra echipei care a dominat timp de 6 ani competițiile din domeniul roboticii i-a adus echipei invitația de a participa la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge din Detroit, Michigan, SUA (Aprilie 2018), unde am avut parte de o experiență unică de învățare.

Pe lângă aceste performanțe, echipa a dus numele României și peste hotare la competiții precum FIRST Russia Open 2018 și Korea Robot Championship 2019. Dovadă a perseverenței noastre sunt și multiplele premii speciale din partea juriului adunate de-a lungul anilor, precum: locul 3 la Inspire Award (cel mai important premiu al competițiilor FIRST, oferit pentru fair-play, spiritul de echipă dezvoltat, cât și pentru promovarea valorilor FIRST și a educației STEM în țara noastră), de două ori locul 1 la PTC Design Award, locul 2 la Control Award și locul 3 la Rockwell Collins Innovate Award.

Fișiere atașate

Ignite

Site: http://www.igniterobotics.ro
Facebook: @igniteRO114
Instagram: @ignite_robotics

IGNITE. (numită anterior QUBE. Jr.) este a doua echipă de robotică a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București, România. Ca urmare a numărului mare de elevi pasionați de robotică din liceul nostru, în 2018 a fost înființată a doua echipă de FIRST Tech Challenge. Împreună cu colegii de la QUBE. urcăm numele țării pe cele mai înalte trepte în competițiile internaționale. Ca dovadă a perseverenței noastre, până în prezent echipa IGNITE. a obținut numeroase premii, printre care locul 2, Connect Award la regionalele din București, 2019; locul 1 Compass Award la nivel național în 2020 și o nominalizare la Motivate Award în cadrul regionalelor din Sankt Petersburg, 2019.

Echipa este alcătuită din 15 adolescenți cu vârstele cuprinse între 13 și 18 ani, pasionați de robotică. În fiecare an, realizăm designul 3D, asamblarea și programarea unui robot, în funcție de tema propusă de FIRST. Pe lângă abilitățile tehnice, abilitățile de marketing și business sunt foarte importante pentru a găsi soluții de finanțare (fundraising, sponsorizări) și pentru alcătuirea un plan de afacere.

În plus față de excelența în cadrul competițiilor, misiunea noastră este să promovăm educația STEM și valorile FIRST (Gracious Professionalism® și Coopertition®) în rândul adolescenților prin organizarea și participarea la diverse evenimente. În prezent, susținem și echipele FIRST Lego League ale Colegiului Național „Mihai Viteazul” și le ajutăm să se conecteze cu mediul FIRST Tech Challenge.