Skip to main content

Facebook: GenerationZcnmv
Instagram: @generation_z_cnmv

„Este important sa nu te oprești din a-ți pune întrebări. Curiozitatea are rostul ei!” – Albert Einstein

Generation Z iți oferă oportunitatea de a participa la evenimentele noastre, incurajând întrebările și curiozitățile. Proiectul își propune să învețe elevii din generația Z (de unde și numele) lucruri pe care nu le-ar învața de regulă la școală.

Proiectul Generation Z, inițiat de eleva Maia Pricopie de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, a câștigat locul doi al marelui premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European

Joi, 30 septembrie 2021, la Aachen, în Germania, a avut loc ceremonia de decernare a marelui premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European. Proiectul Generation Z, inițiat și coordonat de eleva Maia Pricopie de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” a câștigat locul doi.

Din partea echipei Generation Z, la festivitatea de premiere de la Aachen, a participat Ilinca Pavel, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Maia Pricopie, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului Generation Z, aflată acum în SUA, în cadrul unui program educațional FLEX, a participat la ceremonie, în format online.

Proiectul Generation Z, inițiat și coordonat de eleva Maia Pricopie de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, în competiția finală pentru marele premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European

Joi, 30 septembrie 2021, la Aachen, în Germania, a avut loc ceremonia de decernare a marelui premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European. România a fost reprezentată în competiția finală de Proiectul Generation Z, realizat de un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, proiect inițiat și coordonat de Maia PRICOPIE.

Grupul de liceeni a fost format din: Ilinca PAVEL și Cristian CRISTACHE, management, Robin BUCUR și Vicențiu MIHĂILĂ, marketing, respectiv David ISTRATI, tech. În timp, echipa a ajuns să includă alți opt elevi, din diferite licee din țară, și trei voluntari, elevi de liceu în Luxemburg, Germania și Belgia.

Proiectul Generation Z a debutat în anul 2019 ca o activitate extracurriculară, desfășurată în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul”, care a constat în principal în facilitarea unui dialog direct cu personalități din România, dar și din alte țări, pe teme de interes pentru elevi, precum:

Pandemia, o problemă globală, a obligat echipa Generațion Z să organizeze în mediul online toate dezbaterile, desfășurate inițial numai în spațiile Colegiului Național „Mihai Viteazul”. Această schimbare a reprezentat însă și o oportunitate, ca urmare a faptului că a reușit astfel să extindă lista de invitați și audiența, dincolo de limitele distanțelor fizice.

Proiectul a beneficiat de la bun început de sprijinul conducerii Colegiului Național „Mihai Viteazul”, de interesul elevilor din liceu, având o participare neobișnuit de mare pentru tipul acesta de activități extracurriculare, de atenția presei din România și de o audiență care a devenit internațională (Albania, Belgia, Canada, India, Italia, Luxemburg, Mexic, Singapore), în momentul în care evenimentele au fost organizate online și s-au desfășurat integral în limba engleză.

Participarea Proiectului Generation Z la competiția European Charlemagne Youth Prize a fost rezultatul unei analize interne serioase, care a inclus consultarea conducerii Colegiului Național „Mihai Viteazul” și întâlnirea online cu o echipă coordonată de Excelența Sa, doamna ambasador Luminița ODOBESCU, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană.

Pe 31 martie 2021, Biroul Parlamentului European, la București, a făcut următorul anunț:

Proiectul Generation Z, inițiat de o elevă de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București, Maia PRICOPIE, împreună cu colegii ei și un grup de voluntari din Luxemburg, Germania și Belgia, a fost desemnat câștigător din partea României pentru Premiul Charlemagne.”

Toți cei 27 de câștigători naționali au intrat în competiție pentru marele premiu European Charlemagne Youth Prize, care va fi acordat de Parlamentul European. Festivitatea de premiere pentru câștigătorii naționali ai celor 27 de state EU a fost programată să aibă loc în cadrul unor evenimente mai ample, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2021, la Aachen. Tot cu acest prilej, vor fi anunțate și cele mai bune proiecte la nivel european. Din partea echipei Generation Z, la festivitatea de premiere de la Aachen, a participat Ilinca PAVEL, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Maia PRICOPIE, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului Generation Z, aflată acum în SUA, în cadrul unui program educațional FLEX, a participat la anumite evenimente organizate la Aachen, în format online.