Skip to main content

Instagram: Mask on movement, Climate crisis movement

Mask On Movement este o mișcare creată de elevii a mai multor licee din București a cărui scop este informarea oamenilor despre poluarea din București și combaterea acesteia.

Inițiativa a luat naștere în luna octombrie a anului trecut în urma unui workshop care a avut loc la Ambasada Angliei. Acest workshop a fost organizat de către British Council în cadrul proiectului „Climate for youth”, în parteneriat cu Ambasada Angliei și Ambasada Italiei. Tema acestei întâlniri a fost reprezentată de schimbările climatice și manifestarea lor. După ce li s-au adus la cunoștință metodele de combatere și ideea proiectului, s-au format echipe și s-au distribuit diferite teme de poluare fiecăreia dintre acestea.

Astfel, cei de la Mask On Movement au primit tema poluării aerului și fiind foarte impresionați de ideea proiectului, au hotărât să îl pună în practică. Când ne-am gândit să alegem un simbol pentru mișcarea noastră, masca chirurgicală ne-a venit intuitiv. Apoi s-au materializat și scopurile mișcării sub o formă mai concretă: atragerea atenției, crearea unei comunități și convingerea municipalității că este nevoie de o schimbare.

Pentru a ne atinge scopurile, noi am luat legătura și am început un parteneriat cu mai multe proiecte și companii.

Parteneriatul cu cei de la Aerlive ne ajută cu date legate de nivelul de poluare din București, cel cu Asha radio ne ajută cu partea de a ne face publicitate, iar probabil cel mai important parteneriat este cel cu British Council, ei ajutându-ne dezvoltarea pe toate planurile.

În cadrul Mask On, am și desfășurat câteva activități precum:

Unul dintre membrii mișcării Mask On are un proiect separat numit The Climate Crisis Movement. Acesta este asemanator cu Mask On, scopul fiind combaterea schimbării climatice.

Astfel, deși suntem la început, noi suntem optimiști privind viitorul și credem că vom reuși să combatem cu succes poluarea din București.