Skip to main content

Statele Unite ale Americii

Profesori coordonatori: Sever Popa, Mihai Surdu

Schimbul de experiență cu SUA este cu siguranță una dintre cele mai frumoase activități organizate de liceul nostru. Pe lângă ocazia de a vizita faimoasele orașe New York și Washington DC și de a admira frumusețea lor, le acordă elevilor șansa să petreacă o săptămână ca parte a unei familii americane tipice. Experiențele trăite acolo sunt cu adevărat speciale și unice, care devin apoi amintiri de neuitat.

Pe lângă activitățile organizate de liceul lor și muzeele și alte obiective turistice din statul Virginia, cele mai frumoase activități sunt petrecerile specific americane organizate de familiile gazdă în afara programului, orele de curs –  pe care le știm din filme și la care acum putem participa direct, meciurile competitive de fotbal american între liceele de acolo și mai ales drumețiile organizate. De exemplu, poți ajunge sa vezi un film la unul dintre cinematografele în aer liber, unice americanilor.

De asemenea, se formează niște prietenii strânse cu niște persoane minunate cu care nu știi niciodată când te vei reîntâlni, dar cu care, în ciuda distanței, vei dori sa ții legătura.

Schimbul de experiență cu SUA este un program care nu trebui ratat sub nicio formă, fiind o experiență unică de care nu poți beneficia în niciun alt mod, și mai ales câștigând două săptămâni de care îți vei aminti cu bucurie toată viața.

Olanda (Amsterdam, Oosterhout) și Spania (Barcelona)

Profesori coordonatori: Daniel Petriceanu, Alexandru Croitoru, Monica Bal

Colegiul Național „Mihai Viteazul” organizează schimburi de experiență în Statele Unite ale Americii, Olanda și Spania. Aceasta experiență se rezumă la o săptămână petrecută în București de către elevii din țara parteneră schimbului împreună cu elevii liceului nostru în care vor lua parte la mai multe activități și vor învăța despre cultura noastră. Aceeași experiență o vor avea și elevii români în țara parteneră schimbului.

Schimburile de experiență se desfășoară în mai multe stagii:

1. Deschiderea aplicațiilor la interviu: pe parcursul unei perioade de 1-2 săptămâni se vor pune afișe prin liceu pentru a anunța data interviului și pentru a informa elevii de acest program

2. Interviul: în data stabilită de către profesorul coordonator elevii sunt așteptați la interviu, ce consta într-o serie de întrebări prestabilite în limba engleza, pe baza lor elevii vor fi evaluați și selectați pentru acest schimb 

3. Selecția și Repartizarea: după ce elevii aleși au fost anunțați dacă au fost selectați pentru acest schimb se va face o ședință cu părinții, elevii și profesorul coordonator pentru a pune la punct toate detaliile, apoi elevii vor fi puși în contact cu un elev care va fi partenerul lor de schimb pentru a se cunoaște

4. Venirea elevilor străini în România: pe parcursul unei săptămâni elevii noștri vor găzdui elevul cu care au fost repartizați, se va stabili un program cu activități, iar în timpul liber elevii vor avea responsabilitatea de a găsi activități corespunzătoare pentru gazda. În plus, în primele două zile se va organiza o excursie cu toți elevii și profesorii din schimb.

5. Plecarea elevilor noștri: în aceasta săptămână se va întâmpla același lucru precum a fost la venirea elevilor străini în România, iar ei vor fi responsabili de activitățile pe care le vor organiza cu elevii noștri.