Corul CNMV

Nimic nu ne duce cu gândul la fericire, dăruință, perseverență, muncă în echipă.. mai mult decât a face parte dintr­-un cor unde an de an vin și pleacă alți membrii, alte voci.

Pentru început, ca să definim acest cor, el este un ansamblu vocal format din elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” care bineînţeles sunt talentaţi şi dornici să facă parte din acest tip de activitate extraşcolară.

Însă, la nivel de sentiment şi pasiune, corul reprezintă reuniunea oamenilor pentru conceperea unei arte, unui tot unitar şi daruirea acestei capodopere celorlalţi.

„Muzica este arta cea mai apropiată de lacrimi şi amintire.”, spunea Oscar Wilde.

Timp de 8 ani, profesoară de muzică în MISHU și de asemenea cea care pregătea corul a fost doamna Ramona Ungureanu despre care putem spune numai cuvinte superbe. A fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru noi, nu doar ca profesoară, ci şi ca mentalitate, gandire. Mereu optimistă, atitudinea dânsei ne inspira să fim mai buni în ceea ce facem. Vorbele sale dulci, sfaturile sale date cu multă căldură, discursurile motivaționale ne-au ajutat mereu să trecem peste momentele tensionate. Cu răbdare, bunătate și dragoste a reușit să ne facă să fim uniți, să fim prieteni. Ba mai mult, o familie.

Anul acesta, o nouă doamnă profesoară își face apariția la noi în liceu, și anume doamna Iliana Triţă, care a preluat corul și ne-­a ajutat să rămânem în continuare o familie. Deși abia ajunsă în acest liceu, a reușit în cele din urmă să ne cunoască, să ne îndrume și să ne învețe multe lucruri.

De­-a lungul timpului și a generațiilor, Corul CNMV a participat la multe concursuri, spectacole, festivaluri, ba chiar și la olimpiade. Pentru noi, fiecare cântare a însemnat un alt mod de a transmite toată bucuria și emoția pe care o simțim când interpretăm o piesă, fiecărei persoane care ne ascultă.

„Muzica pornește de la inimă și se adresează inimilor.”, spunea George Enescu.

Personal, sunt fericită că fac parte din acest cor, din aceasta familie minunată. Amintiri de neuitat s-au adunat în decursul acestor ani, amintiri ce ne-­au umplut inima de fericire și o vor face de fiecare dată când le vom retrăi.

„Muzica este graiul sufletului. Ea nu stârnește în noi instinctele, ci gândurile cele mai profunde.”, spunea Ludwig van Beethoven

Dacă și tu dorești să faci parte din cor, preselecțiile sunt la începutul fiecărui an școlar. Însă, dacă n­-ai știut până acum de acest lucru, sau n­-ai avut timp, poți veni și în cursul anului. Te așteptăm cu drag!

Filip Eugenia – 11I

Înapoi la activități