QUBE.

Echipa QUBE. reprezintă Colegiul Național “Mihai Viteazul” București, instituție de învățământ cu prestigiu în România, la competiția de robotică FIRST Tech Challenge. FTC este una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume în care elevii sunt provocați să construiască roboți după tema stabilită de FIRST International.
QUBE. a participat pentru prima dată la această competiție în sezonul 2016-2017, la prima ediție BRD FIRST Tech Challenge România. Echipa a obținut victorii în toate meciurile de calificare, astfel ajungând prima plasată în clasament cu număr maxim de puncte de calificare. Timp de 3 sezoane aceasta și-a menținut poziția de top. Așadar, QUBE. a devenit singura echipă din cele peste 150 de echipe românești care a jucat finala mare a competiției de la înființare, până în prezent. Mai mult, victoria din sezonul 2017-2018 contra echipei care a dominat timp de 6 ani competițiile din domeniul roboticii i-a adus echipei invitația de a participa la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge din Detroit, Michigan, SUA (Aprilie 2018), unde am avut parte de o experiență unică de învățare.
Pe langă aceste performanțe, echipa a dus numele României și peste hotare la competiții precum FIRST Russia Open 2018 și Korea Robot Championship 2019. Dovadă a perseverenței noastre sunt și multiplele premii speciale din partea juriului adunate de-a lungul anilor, precum: locul 3 la Inspire Award (cel mai important premiu al competițiilor FIRST, oferit pentru fair-play, spiritul de echipă dezvoltat, cât și pentru promovarea valorilor FIRST și a educației STEM în țara noastră), de două ori locul 1 la PTC Design Award, locul 2 la Control Award și locul 3 la Rockwell Collins Innovate Award.

Site-ul oficial QUBE. poate fi accesat aici.