Colegiul Național “Mihai Viteazul” este una din instituțiile de învățământ preuniversitar de mare tradiție din țară.

De-a lungul celor peste 150 de ani de existență, CNMV a făcut dovada valorii educației oferite aici prin profesori de mare reputație precum prof. A.Papahagi la istorie, prof. M. Papadopol la biologie, prof. M.Ratiu la filosofie, prof. C.Marinescu la română, care au instruit și format generații de intelectuali români. De asemenea, numele unora dintre absolvenții CNMV a devenit un loc comun al culturii românești: P.P.Negulescu, C-tin. Kiritescu, Ion Nona-Otescu, Dumitru Leonida, Șerban Țițeica, Florin Comisel, Dan Barbilian- Ion Barbu, Ion Fintesteanu.

“Mihai Viteazul” a fost și rămâne un liceu cu precădere orientat spre pregătirea de foarte bună calitate în domeniul științelor – matematică, fizică, chimie și biologie. Profesori de prestigiu precum Lucia Tene, Florica Ionescu, Stefania Popescu-Zorica, Liliana Dumitrescu, Dorin Moraru au construit această reputație care este în continuare menținută de cadre didactice a căror valoare este recunoscută dincolo de pereții școlii. Catedrele de științe exacte se bucură de o încadrare cu profesori de valoare. Rezultatele răsunatoare sunt premiile la olimpiade naționale și internaționle, diplomele de excelență pentru studiul matematicii conferite de Ministerul Educației și Cercetării.
Ne mandrim cu rezultate excelente care sunt o dovadă a solidității educatiei oferite in acest liceu:

  • promovarea de 100% la Bacalaureat in 2018 si 2019
  • promovarea de 100% la admiterea din invatamantul superior

Misiunea școlii

Colectivul Colegiului Național “Mihai Viteazul” își propune asigurarea condițiilor pentru ca elevii să dobândească o pregătire generală bună și cunoștințe aprofundate în domeniile legate de carieră pe care o vor alege, astfel încât să poată urma cu succes o formă de învățământ superior, să-și formeze competențe necesare inserției sociale.

Profilul absolventului liceului “Mihai Viteazul” include și următoarele trăsături:

  • Responsabilitate față de propria pregătire;
  • Deprinderi de muncă intelectuală pentru a putea învăța pe tot parcursul vieții;
  • Flexibilitate, adaptabilitate, mobilitate.